Jump to content

Game no launching


Recommended Posts

Have you tried verifying if GTAV's directory matches the address in Rage's settings? If doesn't work, 

Have you tried re-downloading the assets? If doesn't work, 

Have you tried re-installing Rage?

Link to comment

That issue has been a weird one and happened to quite a lot of people. Usually, you wanna give it a minute and retry, but if that's not helping at all, there might be some underlying problem. First, make sure that your connection is stable and not slow. Second, you wanna make sure that Rage is using the dedicated graphics and not the integrated one. This can be checked through NVIDIA control panel. Lastly, try not to have any of the following programs open before running Rage:

 

- Discord Overlay
- Steam Overlay
- Nvidia Shadowplay
- OBS Software
- Overwolf
- Antivirus Software
- Streaming Software
- MSI Afterburner
- AI Suite 3
- GameFirst V
- RivaTuner
- Adguard
- Microsoft Gaming Overlay (Also called 'Xbox Game Bar')
- Sandboxie
- Abusive software (E.g. cheats)
- Nahimic
- iCUE from Corsair
- Avast
- Razer Synapse

 

Hope that helps 🙂

 

Edited by $hadow
Link to comment
Just now, $hadow said:

That issue has been a weird one and happened to quite a lot of people. Usually, you wanna give it a minute and retry, but if that's not helping at all, there might be some underlying problem. First, make sure that your connection is stable and not slow. Second, you wanna make sure that Rage is using the dedicated graphics and not the integrated one. This can be checked through NVIDIA control panel. Lastly, try not to have any of the following programs open before running Rage:

 

- Discord Overlay
- Steam Overlay
- Nvidia Shadowplay
- OBS Software
- Overwolf
- Antivirus Software
- Streaming Software
- MSI Afterburner
- AI Suite 3
- GameFirst V
- RivaTuner
- Adguard
- Microsoft Gaming Overlay (Also called 'Xbox Game Bar')
- Sandboxie
- Abusive software (E.g. cheats)
- Nahimic
- iCUE from Corsair
- Avast
- Razer Synapse

 

Hope that helps 🙂

 

Star Citizen launcher and other games launcher sometimes causes conflict

Edited by $hadow
Link to comment

This is an issue with GTA World, as far as I can tell.

 

There's been tons of reports of this happening since the new update and from what I can see, players are only having trouble connecting specifically to GTAW.

 

The Dev team needs to investigate what files in client_resources might be causing this. My guess is that some of them are incompatible with a handful of systems for whatever reason, or are otherwise prone to corruption.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
  • Create New...